Venäjän viisumin hakeminen

Viisumin hakeminen Venäjälle on välttämätön paha Pietariin matkatessa. Netistä löytyy toki paljon ohjeita viisumin hakemiseen, mutta kirjoitetaan nyt oma versio hakemuksesta.

Mistä viisumi haetaan?

Venäjän viisumia voi hakea suoraan Venäjän suurlähetystön konsuliosastolta tai matkatoimistojen kautta. Koska suurlähetystö ei ota vastan postilla toimitettuja viisumihakemuksia, ja hakemuksen toimittamiseksi täytyy varata aika, niin päätettiin käyttää matkatoimistoa. Jos hakee viisumia suurlähetystöstä, niin ohjeita löytyy tuolta:
https://helsinki.mid.ru/web/helsinki-fi/viisumihakemusten-jattaminen-konsuliosastoon

Matkatoimiston valintakaan ei ole aivan helppoa. Parin hintakyselyn ja netin selaamisen jälkeen loppusuoralla oli Rustravel ja Nevatours. Lopulta päädyttiin hakemaan viisumit Rustravelsin kautta:
https://www.rustravel.fi/viisumit/venajan-viisumi.html

Viisumihakemukset maksettiin etukäteen ja tilattiin lisäksi matkahuollon kuljetus Passeille ja hakemuksille matkatoimiston kautta.

Mitä hakemukseen tarvitaan?

Hakemus tilattiin itse täytettynä. Sen voi täyttää Rustravelsin ohjeiden mukaan Venäjän suurlähetystön sivuilla:
https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx

Ihan ongelmattomasti hakemusta ei täytetty. Periaatteessa riittää, kun noudattaa Linnunradan käsikirja liftareille -ohjetta: ”Älä hätäile”. Se ei kuitenkaan ole Susiparin suurin vahvuus ja sen sai huomata muutamaan kertaan. Naarassusi jo epäili, että päästetäänkö näin villiintyneitä yksilöitä rajan yli vai joutuuko pari tiukkaan karanteeniin viisumisekoilujen vuoksi. Koirassuden vahva ja rauhallinen luotsaus kantoi kuitenkin jo hermostuneen ja ärhäkkänä käyvän naarassuden viisumiprosessin loppuun ja viisumihakemukset saatiin lopulta matkaan.

Itse viisumihakemuksen lisäksi tarvitaan passi, värillinen passikuva ja todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta. Matkavakuutuskortti ei riitä, vaan vakuutusyhtiöltä kannattaa tilata vakuutustodistus venäjän viisumia varten. Vakuutusyhtiössä tiedetään millainen se pitää olla, niin omia kikkailuja ei kannata yrittää.

Kauanko viisumin saaminen kestää?

Viisumi tulee matkatoimiston kautta reilu viikossa. Susipari oli tapojensa mukaan hätäinen, eikä viisumin hakemisessa vitkasteltu. Suurlähetystön kautta viisumin hakeminen on ilmeisesti hitaampaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s