E-P:n luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämä vaellusilta

Luonnossa liikkuminen on susiparin yhteinen mielenkiinnon kohde ja kevään edetessä pari innostui ajatuksesta voisiko yöpyä luonnossa ja tehdä jopa muutaman päivän vaelluksia kesän mittaan. Naarassusi on lapsena retkeillyt ja telttamajoitus on tuttu (myöhemmin nuoruudessa myös hyisevät juhannukset Nummirockin kangasmetsässä) mutta sittemmin pehmeä sänky ja hotelliyöpymiset ovat kuitenkin vieneet voiton retkillä ja luonnossa liikkuminen on jäänyt vain päiväreissuihin. Koirassusi kuitenkin kosiskeli naarasta paitsi eräkokemuksillaan myös jo valmiina olevilla varusteillaan, jolloin vaellusta ei tarvitsisi aloittaa aivan alusta.

Koirassusi on viihtynyt eräoloissa muutamia kertoja kalastusreissuilla ja tarvikkeita on jo valmiina jonkin verran. Filosofiana on ollut jättää kaikki ylimääräinen kannettava kotiin. Tämä ei tarkoita vaeltajien keskuudessa suosiossa oleva gramman viilausta vaan unohtuneita tavaroita. Joitakin vaelluksia kairaan on tehty jopa ilman karttaa ja kompassia. Kokenut erämies ei siitä ole millänsäkään, kartta on painettu mieleen kotona ja ilmansuunnat voi havaita luonnon merkeistä. Esimerkiksi puut kaatuvat pohjoisella pallonpuoliskolla maan pyörimisliikkeen aiheuttaman keskipakoisvoiman ansiosta aina etelään.

Koirassuden vaellusretket kuulostivat kuitenkin sen verran hurjilta, että luottamus koiraan vaellustaitoihin ei tainnut olla aivan 100%:nen, joten naaras päätti kartuttaa tietoaan vaeltamisesta myös ns. viralliselta taholta. Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämä vaellusilta tarjosi perustietoa vaelluksesta kiinnostuneille ja aihe tuntuikin kiinnostavan sillä tupa oli täynnä vaeltamisesta kiinnostuneita.

Illan puhujina olleet Pertti Sillanpää ja Hannu Tuomisto omasivat kumpikin pitkän kokemuksen vaeltamisesta ja tietoa tuli illan mittaan runsaasti vaeltamisesta sekä siihen tarvittavista varusteista. Vetäjät painottivat, että kaikki lähtee kuitenkin yöpymisen ja nukkumisen onnistumisesta, jolloin Pyhä Kolminaisuus on yhtä kuin hyvä makuualusta, makuupussi ja teltta. Tähän ympärille voi sitten rakentaa asioita oman lompakon paksuuden mukaan. Alkupanostus on kuitenkin jonkilainen rahallisesti jos pitää lähteä aivan tyhjästä matkaan. Myös rinkalla on merkitystä, varsinkin jos vaellukset ovat pidempiä ja painoa on enemmän mukana, tällöin sen istuvuus on erityisen tärkeää ja kannattaakin sovittaa useampia rinkkoja, jotta löytää omalle selälle sopivan mallin. Naarassusi kuitenkin uskoo, että ns. maalaisjärjellä pärjää lyhyemmillä vaelluksilla, kerrospukeutuminen, järkevät kengät ja onnistuneet eväät takaavat jo puolet reissun onnistumisesta.

Sanoista tekoihin. Ensimmäisenä lähdettiin tutkimaan Keskisen retkeilyvälineitä. Ainakin näin ennen sesongin alkamista osasto oli hieman pettymys. Tarjontaa oli odotuksiin nähden huomattavan vähän. Lisäksi tuotteet ovat muuttuneet jonkin verran koiraan aktiivivaellusajoista. Kun tuotetietoa oli saatavilla rajoitetusti, teki Naaras makuualustan kenttätestiä paikan päällä. Pikku suostuttelun jälkeen telttapatja lattialle ja Naaras koemakaamaan patjaa. Siveellisyyssyistä patjan testaus jäi ”puolikkaaksi” kun yhtä aikaa ei voitu patjalla maata. Lopputulemana oli, että tietoa hankitaan hieman lisää ennen suurempia hankintoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s