Ravit Seinäjoella

Susikoiras sai työkaveriltaan liput vakuutusyhtiön sponsoroimiin raveihin. Entuudestaan koiraalla on on jonkin verran kokemusta hevoskilpailuista. Kaustisen raviradalla saattoi tienata taskurahoja lipunmyyjänä ja tuomaritornin lähettinä. Edellisestä kerrasta raviradalla oli jo kulunut vuosia, ja nyt oli hyvä tilaisuus käydä katsomassa kuinka kisat on muuttuneet aikojen saatossa. Samalla saisi käydä hakemassa rahat pois totoluukulta. Naarasta ei tarvinnut houkutella mukaan, yhdessä lähteminen oli selvää.

Naaraankin lapsuudessa raveja on harrastettu ahkerasti. Yleensä lomareissut sovitettiin kuninkuusravien tienoille, joten raviradat on tuttuja lapsuusvuosilta. Naaras on sittemmin käynyt harvakseltaan raveissa, ja moni asia on muuttunut vuosien saatossa (ainakin kuskien nimet on muuttuneet) mutta tunnelma on edelleen sama. Ravit on kansanurheilua parhaimmillaan ja paikanpäällä ne on parasta kokea. Raveissa on mukavan rento ja lupsakka meininki vaikka pelaaminen välillä herättääkin tunteita.

Panokset pidettiin pieninä peleissä, mikä tietysti tarkoittaa myös sitä ettei voitotkaan ole suuria. Mutta enemmän raveihin lähdettiinkin juuri tunnelman takia. Olettamus kuitenkin on, että tietoa pitää olla paljon enemmän niin kuskeista kuin hevosistakin, joka tulee vain lajia aktiivisesti harrastamalla. Toki ohjelmasta näkyy jotakin mutta ravit vaativat myös harjaantunutta silmää ja tottuneisuutta. Pitkän paussin jälken on turhaa odottaa kovin kovia voittoja. Silti yllätys oli, että pelien tuntumassa oltiin koko ajan ja yksi peli saatiin kiinni.

Raviurheilun parissa saat sopivasti jännitystä muuten tavalliseen maanantaihin, raitista ilmaa sekä tietysti törsätä vähän nisusika kaffeihin sekä makkaraan. Tässä on jotain aitoa ja konstailematonta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s