Sudenpentu tuli taloon

Susinaaras on halunnut ja suunnitellut itselleen koiraa jo pidemmän aikaa ja sellainen on vähän katseltunakin. Molemmilla susilla on ollut aikaisemmin koiria, eikä ajatus koiran hankkimisesta ole kummallekaan vieras. Itäsuomesta löytyi naaraalle sopiva pentu ja sitä on tarkoitus lähteä katsomaan parin viikon päästä.

Nyt kävi kuitenkin vähän toisin, kun ajateltiin. Susikoiraalla on tytär, joka on myös halunnut oman koiran ja nyt siihen tuli tilaisuus. Lähistöltä löytyi helmikuussa syntynyt Cockerspanielipentue, josta oli veikeä pikku uros vapaana.

Pentua lähdettiin katsomaan kenneliin, eikä ensi tapaamisen jälkeen ollut mitään tehtävissä. Pentu oli rohkea ja reipas, sekä tuli näköjään toimeen muiden eläinten kanssa. Kasvattaja yllättäen tiesi miten tässä käy ja oli jo varautunut siihen, että pentu lähtee mukaan.

Ensimmäisenä iltana vähän itkettiin uutta paikkaa ja emon ikävää. Kun uni tuli, niin yö nukuttiinkin sitten kohtuullisesti aamuun asti. Ajankohta pennun ottamiselle oli hyvä, sillä sen ei tarvitse olla yksin kotona pitkiä aikoja. Seuraa näyttää riittävän yli tarpeenkin.

Koiran rodunomaiset toiminnat, eli noutaminen, näkyy hienosti jo pentuna. Parin harjoituskerran jälkeen pallo käytiin hakemassa nätisti heittäjälle. Nyt alkaa kova opiskeleminen koiran kouluttamiseen. Cockerspanielit on ilmeisesti älykkäitä, ja saattaa käydä niin, että koira opettaa isäntää.

Koiran nimeksi näyttää vakiintuvan Max pitkän kiistelyn jälkeen. Koira on nyt tyttären, mutta kokemus on osoittanut että se jää joka tapauksessa vanhempien huollettavaksi. Siihen on jo varauduttu ja vain ajan kysymys milloin se on myös Susiparin matkakumppanina.

Taitaa käydä niin, että koiria tulee lopulta kaksi. Ainakin suurempi teltta pitää hankkia vaelluksille, jos molemmat sankarit päättävät lähteä mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s