Tubecon Helsingin messukeskuksessa

Mitäpä sitä ei tekisi lasten eteen? Rajat alkoivat häilyä, kun susipari löysi itsensä paikasta missä ei pitäisi olla. Tubeconiin lähtemisestä on puhuttu, tai lähinnä kinuttu, koko kesä ja aihetta on yritetty vanhempien taholta aktiivisesti vältellä. Viimein, pitkän väsytystaistelun jälkeen, antauduttiin ja tilattiin liput tapahtumaan. Susipari on sen verran vanhempaa saapumiserää, että tapahtuman luonteesta ei ollut kummallakaan mitään käsitystä.

Tubecon on siis vuodesta 2014 järjestetty tapahtuma, jossa youtubeen videoita tekevät tubettajat ja fanit kohtaavat toisensa. Tapahtuma on kaksipäiväinen ja se järjestetään Helsingin messukeskuksessa.

Susiparin osalta tapahtuma oli yksipäiväinen ja koirien vuoksi reissu piti tehdä päiväseltään. Liikkeelle lähdettiin hyvissä ajoin aamulla, jo ennen seitsemää. Ennusteesta huolimatta ilma oli selkeä ja matkaa saatiin tehdä sateettomassa säässä. Matkaa piristettiin yhteisellä levyraadilla jonka kappaleista suurimman vaikutuksen lapsiin teki Tuomari Nurmion Lasten mehuhetki. Tästä ei reissufiilis parane, ainakaan Susiparin mielestä.

Perille päästiin hyvissä ajoin, noin yhdentoista aikaan, eikä suurta ruuhkaa enää ollut. Alkuperäinen tarkoitus oli jättää lapsukaiset messuilemaan keskenään ja lähteä viettämään Susiparin yhteistä laatuaikaa kaupungille. Silmissä kangastivat jo divarit, levykaupat ja Varusteleka. Toisin kuitenkin kävi. Messukeskuksessa oli sen verran kova hyörinä ja pyörinä, että pentuja ei voitu sinne yksin jättää. Siispä tutustumaan tubettamisen ihmeelliseen maailmaan.

Messualueelle laskeuduttaessa mentiin heti toiseen maailmaan. Susiparin käsitys perinteisistä messuista piti unohtaa sillä messualue oli hyvin moniulotteinen ja hämärä. Oikeammin sininen. Hetken silmien räpyttelyn jälkeen myös susipari tottui hämyisään tubemaailmaan, ettei tarvinnut varsin käsikopelolla mennä. Perinteisiä messustandeja suorissa riveissä ei ollut lainkaan. Fiilikseltä ja ilmeeltään tubecon muistutti enemmän rockfestareita kun messuja. Esiintymislavat ja -pisteet olivat väljästi sijoiteltu, jolloin väkimäärä pääsi liikkumaan vapaammin. Yleisöä olikin valtavasti ja lauantai oli loppuunmyyty.

Lasten suusta vilahteli tubettajien nimiä tiuhaan ja vastaan tuli heille tuttuja julkisuuden henkilöitä, jotka innokkaasti ja kohteliaasti tulivat kuviin ja jakoivat nimikirjoituksia. Näytti siltä, että tubettajat arvostavat fanejaan kovasti. Susipari pohti, että youtube on hyvä keino päästä esiin ja jakaa yhteistä maailmaa fanien kanssa. Tubecon taas on paikka, jossa fanit pääsevät lähelle idoleitaan.

Tapahtuma huipentui Tube Awardsiin, jossa palkittiin vuoden parhaat videosisällöt. Susipari olisi ollut jo valmis lähtemään ennen palkintojen jakoa, mutta kun täällä asti oltiin, niin päätettiin jäädä katsomaan. Kategorioita oli paljon ja jälkeenpäin juteltiinkin, että se juuri avasi hyvin tubettamisen maailmaa.. Se ei olekaan vain videoiden lataamista nettiin, vaan kaikkea amatöörien ja lasten puuhailusta ihan ammattimaiseen videoiden tekemiseen. Awardsissa nähtiinkin Suomen tubettajien kovin kärki yhdellä kertaa.

Tapahtumassa selvisi myös mikä ero on vloggaamisella ja tubettamisella. Itse Roni Back twiittasi vastauksen kysymykseen. Vlogaus on itsensä kuvaamista ja tubettaminen on laajempi käsite. Tubetat, jos kuvaat pelaamista, tutoriaaleja tai ylipäätänsä jotain muuta kun itseäsi.

Kotimatkalle lähdettiin kuuden korvilla ja takapenkin porukka vaikutti tyytyväiseltä tubeconin antiin. Kovasti jo suunniteltiin ensi vuodeksi uutta reissua tapahtumaan lasten toimesta. Matka oli sen verran onnistunut myös Susiparin mielestä, että todennäköisesti saatetaan ehkä harkita reissuun lähtemistä uudelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s