Kesä on ohi ja syksy tulee. Muistoja viime kesältä.

Näin syksyn tullessa tuntuu, että tupatyöt taas maistuvat ja on aikaa myös istahtaa enemmän tietokoneen äärelle. Blogin kannalta se tarkoittaa sitä, että juttua tulee lisää vähän taajemmin. Susiparin silmäillessä omaa blogia päätettiin vähän summata kulunutta kevättä ja kesää kuvien avulla. Kuvia katsellessa tuli nimittäin tunne, että monenmoista puuhaa sitä tulikin tehtyä.

Kevät oli todellista heräämistä ja kameran kanssa tuli kierreltyä aktiivisesti. Susipari nautti pitenevistä päivistä ja happirikkaasta ilmasta kameran kanssa ja kuvia tuli mukavasti.

Keväällä vielä kuvattiin Kyrönjoen varrella ollutta tuolia mikä on jo usean vuoden ajan toiminut Kitinojan kyläläisten omana hiljentymispaikkana joen varressa. Susinaaras on lukemattomia kertoja istahtanut tuolille ja ihastellut lakeusmaisemia rannassa. Sittemmin tuoli on rannasta kadonnut. Mutta ehkäpä Susikoiraan ottamasta kuvasta välittyy sen henki mikä paikkaan ja tuoliin liittyi. Tuolin katoaminen on yhtä mystinen juttu kuin sen sinne ilmestyminenkin, toiko tulvavesi sen aikanaan mutta todennäköisesti ihminen sen kuitenkin rannasta vei, sillä vesi ei ole ollut korkealla tänä kesänä.

Ennen kun puihin tuli lehdet ja ruoho kasvoi liian pitkäksi käytiin kuvaamassa romuautoja pitkin Ylistaron metsiä. Tämä taisi jäädä viimeiseksi pelkkään valokuvaukseen keskittyväksi reissuksi. Syksyn mittaan niitä varmaan vielä on luvassa.

Pääsiäisenä tehtiin ensimmäinen yhteinen lomamatka Pietariin. Kolmen päivän aikana kierrettiin kaupungin katuja ja katseltiin nähtävyyksiä. Pikku loma tuli tarpeeseen ja se otettiin todesta levon kannalta (50 kilometriä tennaroiden).

Susikoiras sai ilmaisliput Seinäjoen raveihin ja sehän riitti syyksi lähteä pitkästä aikaa raviradalle. Ravit on kansanurheilua parhaimmillaan vaikka pelit ei ihan kohdalleen osuneetkaan.

Susinaaras oli suunnitellut koiran hankintaa, mutta Koiras ehtikin ensin. Pikkuinen Max -pentu käytiin hakemassa Alajärveltä puoliksi vahingossa.

Susikoiraan hankittua tyttärelleen koiran (joka näytti juurikin niin suloiselta kuin kuvassa) ei ainakaan hillinnyt Naaraan koiranostohanketta. Oma koira haettiin tasan kuukausi myöhemmin. Alla olevassa kuvassa näkyvä puutarha ja kasvimaa on sittemmin tuhoutunut.

Keskikesän auringon paahtaessa Susipari lähti hakemaan jännitystä ja mystiikkaa elämäänsä Leväluhdan kalmistolta. Jännitystä ei paikka tuonut, sen sijaan virkistävän retken paikallishistorian maailmaan.

Kesälomareissumme suuntautui suunnitellun Enontekiön sijasta Lofooteille. Pitää näköjään varoa mitä suustansa päästää. Ilman ennakkosuunnitelmia tehty reissu vaatii joustavan asenteen ja hyvän Primus-keittimen. Näillä varustautuneena matkasta tulikin oikein onnistunut.

Kesän kulttuuritapahtumana oli Törnävän kesäteatterissa esitetty Monty Python´s Spamalot -musikaali. Seinäjoen teatteri noteerasi hienosti Susiparin kirjoittaman blogitekstin. Päästiin teatterikriitikoiden kastiin.

Elokuun lopussa vierailtiin Kauhavalla FHRA:n kiihdytyskisoissa. Bloggaaminen sai uuden ulottuvuuden, kun kisajärjestäjä hyväksyi akkredetioinnin ja päästiin tekemään juttua median edustajina. Myös FHRA jakoi blogitekstin somessa ja nettisivuillaan.

Kisan jälkeen käytiin vielä Ylihärmässä Kuntokeskuksella katsomassa loistava MELROSEn keikka. Väkeä oli vähänlaisesti, mutta tunnelma oli sitä parempi.

Kesän kuvakavalkadin päättää kuva Susiparin kesän tärkeimmästä hetkestä. Pari päätti sitoutua sormuksin vaikka asia olisi ollut selvä ilman sormustakin. Kihlakuva päätettiin jakaa myös täällä blogissa, vaikka se on ”vain” Susiparin juttu. Parihan SusiPARI on ollutkin ihan alusta asti.
Sormukset vaihdettiin Lofoottien kauniissa maisemissa, pienessä Kongsvikin kylässä olevassa tuvassa vuonon rannalla. Paikka ja ilta jäi ikuisesti Susiparin mieleen.

Kesä on ollut tapahtumarikas ja asioita on ollut hienoa jakaa yhdessä. Aika näyttää mitä syksy tuo tullessaan. Täällä se kuitenkin kerrotaan…ainakin suurimmaksi osaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s