Esittelyssä: Irish Pub Danny Boy

Susiparin pubeissa ja baareissa istumiset ovat jääneet hyvin vähälle. Tutustumisen alkuaikoina käytiin pubissa muutaman kerran tapaamassa päiväkahviseuran merkeissä, mutta iltoja ei ravintoloihin olla lähdetty istumaan. Poikkeuksen tekee Danny Boyssa järjestettävät pubivisat, joissa käytiin kevään aikana lähes joka torstai. Visailu itsessään on leppoisaa ajanvietettä, ja kun kisassa oli palkintona Irlannin matka, niin sitä piti päästä metsästämään kun vain mahdollista.

Viime torstain pubivisan lomassa tutustuttiin yhteen paikalla olleista yrittäjistä ja juteltiin tulevista tapahtumista. Ravintolalla on ensi viikolla kaksivuotisjuhlat, ja sen kunniaksi päätettiin kysyä, josko pubin toimintaan ja suunnitelmiin voitaisiin tutustua tarkemmin ja kirjoittaa vaikkapa juttu. Tämän tiimoilta lähdettiinkin käymään pubissa vähän paremmalla aikaa jotta päästäisiin haastattelemaan yrittäjiä enemmänkin.

Danny Boy perustettiin kaksi vuotta sitten kolmen Irkkupubeista ja niiden tunnelmasta pitävän miehen toimesta. Seinäjoelta ei löytynyt yhtään varsinaista Irlantilaistyyppistä pubia, ja hieman varttuneemmalle väelle suunnattuja paikkojakin oli rajoitetusti.

Ravintolasta haluttiin lähtökohtaisesti sellainen, missä omistajat viihtyisivät itsekin. Paikka sisustettiin oman mielikuvan perusteella, millainen Irkkupubin tulisi olla. Ravintolan sisustus onkin kodikas ja vastaavaa tai identtistä baaria ei löydy. Kodikas tunne on Susiparille baarin vetonaula, sinne on mukava poiketa ja kynnys on matala.

Alun perin kolmesta omistajasta on mukana yksi, Ari Juurakko. Omistajanvaihdosten myötä mukaan on tullut uusia omistajia. Jerkka päätyi mukaan omistajaksi alun perin soittokeikalla syntyneen tuttavuuden myötä. Kysyttäessä mitä työ vaatii tiskintakana olevalta, Jerkka totesi tärkeimmäksi asiaksi sosiaalisen silmän. Myyjällä tulee olla hyvä ihmistuntemus ja kyky mukautua erilaisiin asiakaspalvelutilanteisiin. Moniosaamisesta ei myöskään ole haittaa, sillä pubissa kaikki tekee kaikkea. Toimeentarttuva työntekijä on tarpeellinen osa pientä yritystä.

Danny Boyn toiminnassa on ollut yhtenä ajatuksena pienet tapahtumat, joihin on helppo tulla mukaan ja osallistua. Susiparin osalta pubivisa on ollut juuri sellainen. Danny Boy järjestää myös tiistaisen bingoillan ja muun muassa viskitastingeja. Heinäkuussa järjestettiin isommat Irlantilaisfestarit, Gaelic Storm festivaalit ja tapahtuma saanee jatkoa ensi kesänä. Elävä musiikki on ollut alusta asti mukana. Irkkubaarin hengen mukaisesti, poikkeuksettomana sääntönä on, että Danny Boyssa esitetään vain Irlantilaishenkistä musiikkia. Kooltaan pieni, ketjujen ulkopuolella toimiva yritys on joustava ja pystyy kuuntelemaan asiakkaiden toiveita. Danny Boy antaa mahdollisuuden myös yksityistilaisuuksiin aukioloaikojen ulkopuolella.

Susiparin mieleen on erityisesti se, että pubiin voi tulla muutenkin kuin nauttimaan alkoholia. Myös henkilökunta on huomannut, että alkoholiton trendi on nousussa ja siten asiakkaita on enemmän laidasta laitaan. Killkennyn ja Guinnessin lisäksi pubissa myydään pubin omaa irlantilaista teetä, alkoholittomia oluita, siidereitä sekä limonadeja.

Toki silti irlantilaisen pubin kivajalka lepää viskeillä ja oluilla. Tarjolla on 40 erilaista olutmerkkiä, kymmenkunta siideriä sekä 30 viskilaatua. Myyjät haluavat myös vapauttaa asiakkaan myytistä, että irkkubaarissa on pakko juoda jotain erikoisolutta tai viskiä. Eli kukaan ei menetä kasvojaan tilatessaan perinteisen Karhu-oluen. Lopuksi kysyttäessä miten irlantilaisuus ja pohjalaisuus sopivat toisiinsa, Ari vastaa humoristisesti, että ”pohjalainen kun saa vähän viskiä ja olutta niin äkkiäkös sekin rupiaa tanssimaan”.

Pubi viettää ”syntymäpäiviä” 7.10. ja niiden kunniaksi on järjestetty tapahtumia synttäriviikon joka päivälle. Viikon päättää Irish Sunday, leppoisa Irlantilainen sunnuntai joka huipentuu musiikkivisaan.

Susipari jatkaa innokkaasti pubivisailua torstai-iltaisin, eikä pane pahakseen jos tunnistatte ja käytte moikkaamassa. Ja ei, vinkkejä ei saatu. Pärjätään niin kuin tähänkin asti, vahvalla yleistiedolla ja osittain hyvällä tuurilla.

Susiparin blogi ei tee kaupallista yhteistyötä Irish Pub Danny Boyn kanssa, eikä jutun kirjoittamisesta pyydetty, eikä siitä tarjottu minkäänlaista vastiketta. Yrittäjät eivät myöskään saaneet vaikuttaa jutun kirjoittamiseen millään tavalla.
Susipari kiittää Pubin yrittäjiä mahdollisuudesta päästä tutustumaan toimintaan ja toivottaa heille menestyksekästä tulevaisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s