Sudenpesää etsimässä, osa 2

Kodin hankkiminen eteni askeleen verran jo jonkin aikaa sitten, mutta varovaisena kirjoitellaan vasta, kun asiat selkiytyivät. Mikäänhän ei näissä pirskeissä ole varmaa ennen, kun nimet on kauppakirjoissa ja raha vaihtaa omistajaa. Joka tapauksessa, Susipari kävi tiukkaan taistoon kaupallisten neuvottelujen merkeissä ja päädyttiin tekemään tarjous Ylistaron Asulanraitin talosta.

Kiinteistövälittäjä näytti kyntensä neuvottelujen vetäjänä. Olematta kummankaan puolella hän osasi luotsata keskustelua ja vääntöä kauppahinnasta kohti toivottua lopputulosta. Kaupantekotilanteessa hinta ja ehdot saatiin sovittua kohdalleen molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla ja Susiparin tekemä tarjous hyväksyttiin.

Välikommenttina mainittakoon, että kiinteistönvälittäjän homma ei ole niin helppoa, kun päällepäin näyttää. Siinä pitää osata yhdistää kahden osapuolen joskus hyvinkin erilaiset intressit ja näkemykset yhteen. Välittäjän osassa asiakkaina on periaatteessa molemmat, ostaja ja myyjä.

Kaupanteko etenee. Asunnon hankinta ei ole hätäistä hommaa ja vielä on tekemistä ennen kun päästään maaliin. Seuraavana vaiheena on Asulan asunnon kuntokartoituksen tekeminen sekä salaojien tarkastaminen. Susiparin puolelta ehtona oli Naaraan asunnon myyminen, tai mahdollisesti vuokraaminen. Naaraan asunnon myynti ei ole aivan välttämätöntä, mutta helpottaa elämää huomattavasti.

Kitinojan asuntoa kokeiltiin myydä aluksi itse, mutta se annettiin ammattilaisten tehtäväksi. Oma myynti tuntui olevan hankalaa ja passiivista, kun myynti ja markkinointikeinoja on rajallisesti. Asunto on siis nyt myynnissä kiinteistövälittäjällä ja sen tiedot löytyvät etuovi.comista:
https://www.etuovi.com/kohde/2224048?haku=M1425939281

Nyt odotellaan taas hetki että saadaan seuraavia vaiheita eteenpäin. Aikatavoitteita ei vielä olla tohdittu tehdä. Todettiin vain, että muutto tehdään, kun lumi on maassa ja tiellä loska lentää.

Asulan talosta ei voi vielä laittaa kuvia, niin käytetään jutun kuvitukseen Naaraan asunnon itse otettuja myyntikuvia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s