Sudenpesää etsimässä, osa 3

Asunnon hankinta etenee jälleen. Tarjouksen ehdoksi asetettiin kuntokartoitus, niin kuin yleensä on tapana. Kuntokartoittajalta saatiin varattua aika ja vuosi sitten tehtyä kartoitusta päivitettiin ja jatkettiin sitä hieman eteenpäin. Tarvetta tähän onkin, sillä hankittava asunto on 70 -luvulla rakennettu ja tehty sen ajan muodin mukaan niin sanotusti valesokkelirakenteella. Kyseisestä rakenteesta on ollut viime aikoina jonkin verran kauhutarinoita ja tilanne oli syytä tarkastaa paitsi meidän, myös myyjän kannalta, että ikäviltä korvaustilanteilta vältytään.

Kuntokartoitus aloitettiin kiertämällä piha-alueet ja tarkastamalla silmämääräisesti, ettei edellisen kierroksen jälkeen ole tullut merkittäviä muutoksia. Lumi suli jo täysillä ja ainakin sadevesiviemäröinnin kunnon tarkastus sujui mallikkaasti. Rakennus on päältäpäin mallikkaassa kunnossa eikä tarvetta tutkimiseen juuri ollutkaan. Joitain pensaita ja kukkapenkkejä kivijalan läheltä on syytä hävittää mutta se on kevään hommia.

Sisätiloissa näkyy hyvin, että talosta on pidetty huolta. Osa tapeteista on alkuperäisiä ja vielä hyvässä kunnossa. Ainoastaan kuosi kaipaa hieman päivitystä, mutta tähän kartoituksessa ei oteta kantaa.

Vessojen lattiat on pinnoitettu kokolattiamatolla, josta löytyy hieman sanomista. Vanhat vesijohtojen läpiviennit on tiivistämättä ja ne täytyy korjata mahdollisen putkivuodon takia. Periaattessa lattiamaton voisi vaihtaa laatoitukseen, mutta kuuleman mukaan laatoitus ei ole hyvä vaihtoehto jos taloudessa on seisaaltaan kusevia henkilöitä. Tuon ajan mukaisesti myös vessoissa on lattiakaivot, nykyään niitä harvemmin tehdään.

Suurin huolenaihe on pohjalaattaa vasten olevat alajuoksut. Edellisessä kartoituksessa vaatehuoneen listan taakse oli jo porattu reikä ja siitä päästiin mittaamaan tämänhetkinen tilanne. Tilanne vuoden takaiseen ei ollut muuttunut lainkaan.

Pesutiloista mitattiin pääasiassa laatoituksen pintakosteus samoin kun saunasta. Kun asiantuntijoita oli kerran paikalla, niin päästiin kysymään sähkökiukaan korvaamisesta puukiukaalla. Hormi on valmiina mutta puukiukaan asennus vaatisi hienojen lauteiden muokkaamista turvaetäisyyden varmistamiseksi. Se taitaa jäädä, näin koreaa saunaa ei parane rikkoa.

Reikiä alajuoksujen eheyden ja kuivuuden varmistamiseksi porattiin muutama lisää. Missään kohdassa ei löytynyt kohonnutta kosteutta ja piikillä pökkimällä puu oli kovaa ja terveen tuntuista.

Kokonaisuudessaan kuntoraportti on positiivista luettavaa, talo on ikäiseksekseen hyvässä kunnossa. Korjauskehoituksena on vessan lattian mattojen lisäksi ilmanvaihdon lisääminen tuuletusaukkoja tekemällä. Tämäkin hoituu nätisti lisäämällä tuuletusventtiilit ikkunoiden tuuletusluukkuihin, jolloin rakenteisiin ei tarvitse tehdä kosteutta kerääviä ilmaputkia.

Kosteusmittausten perusteella tohditaan mennä talokaupoissa eteenpäin. Sen verran positiivisella mielellä ollaan koko ajan oltu matkassa, että pikku pintaremonttia, tapetointia ynnä muuta on jo mietitty valmiiksi. Näyttää siltä, että kovin monta ”Sudenpesää etsimässä” -päivitystä ei enää ole tulossa, vaan siirrytään remonttiaiheisiin.

Yksi vastaus artikkeliiin “Sudenpesää etsimässä, osa 3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s