Sudenpesän tapetointia ja sisustusta, osa 1

Sudenpesän avaimet saatiin perjantaina, 13. joulukuuta. Pahaenteisestä päivämäärästä huolimatta pikku tapetointijutut ja muutto saatiin hoidettua ajallaan ja joulu vietettiin uudessa kodissa. Muuttotouhut veivät loppujen lopuksi aikaa aivan uuden vuoden aattoon saakka ja sudenpesää järjestellään edelleen. Tässä välissä on kuitenkin sopiva päivittää tilannetta, mitä talossa on tehty ja tapahtunut.

Tapettikaupoille lähdettiin heti, kun kauppakirjat oli allekirjoitettu. Tavoitteena oli saada tapetit olohuoneisiin, ruokailuhuoneeseen ja tyttöjen makkareihin. Pohjapiirustuksen kopio mukana marssittiin tapettikauppaan. Tapettien menekkiä laskeskeltiin sujuvasti itsekin, mutta kauppiaan kokemuksesta oli myös apua. Tapetaattorin ohje taisi olla kaikkein tarkin: huone kun huone, niin tarvitaan seitsemän rullaa tapettia.

Tehosteseinien tapetit löytyivät helposti. Susinaaras ei lähtenyt mukaan aivan 70 -lukuisimpiin ratkaisuihin, mutta mukavasti yhteistuumin päädyttiin sopivan kirjaviin tehosteseiniin. Mikä parasta, minkäänlaista riitaa ei tapetteja valitessa saatu aikaan.

Susikoiraan vanhemmat olivat korvaamaton apu kun vanhoja tapetteja irroiteltiin seinistä.

Tapetteja alettiin repimään seinistä viikko ennen joulua. Eikä yhtään liian aikaisin. Aikaisempi tapetti oli jotain kangasvahvisteista muovi-paperiseosta joka ei lähtenyt seinästä kuin hiomalla. Ja sitä hiomista riittikin ihan kivasti. Olohuoneen ja ruokailuhuoneen pohjien tekemiseen käytettiin varmaan isoin osa koko tapetointiprojektista.

Pohjista ei saatu millään niin hyviä, että tapettia olisi voinut tällätä suoraan seinään. Vaihtoehtoina oli joko saneerauskipsilevy tai lasikuitutapetti. Koska kipsilevyyn olisi pitänyt tehdä pohjat ”uudelleen”, päädyttiin kokeilemaan pohjatapettia. Jälki tuli riittävän hyvää tapetointia varten.

Toinen olohuoneista oli tapetoitu paperitapetilla, joka irtosi seinästä helposti. Tässä vaiheessa lapsityövoiman käyttöäkään ei kainosteltu, varsinkin kun sitä oli tarjolla ihan omaehtoisesti. Olohuone oli tarkoitus jättää toistaiseksi tapetoimatta ajatuksella ”Tehdään, jos jää aikaa”. Siihen ei kuitenkaan ollut enää mahdollisuutta, kun tapetit olivat jo lattialla.

Osa seinistä saatiin helposti lastulevypinnalle, kun taas osa jätettiin hyvien saumojen takia tapetille. Tapetin päälle sudittiin varmuuden vuoksi pohjamaali, ettei tapettiliisteri irrota vanhaa tapettia. Päivän puurtamisen jälkeen toinen olohuonekin oli tapetointikunnossa.

Vaikka aikataulu muuttamiselle oli tiukka, päätettiin muuttaminen aloittaa vasta, kun huoneet oli tapetoitu. Tämä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi; Pohjien tekemisessä irtosi niin paljon roskaa ja pölyä, että kaikki sisään kannetut tavarat olisivat olleet pesukunnossa. Eikä nyt tavaraa tarvinnut raahata edes takaisin tapetoinnin edetessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s