Peer Gunt rytmiksellä

Keikoilla käymisessä on ollut pitkä tauko, ja kun Rytmikselle saapui molempien suosikki Peer Gunt, ei taukoa enää voinut venyttää. Susinaaras näki Guntin joku vuosi sitten Nummirockissa mutta Koiraan edellinen kosketus bändiin on Nikki-Erkinharju-Kettunen -kokoonpanon ajoilta. Ja vaikka bändi on tullut nähtyä monesti niin muistikuvat ovat osittain hataria. Kiinnostus nähdä kuinka vanha suomirockin kärkikastiin kuulunut bändi toimii oli suuri.

Lämppärina Guntilla oli Seinäjoelta kotoisin oleva Jeff Bailey´s Racing Team. Bändi soitti letkeää Bluesrockia jota oli mukava kuunnella pääesiintyjää odotellessa. Vaikka sanotaan, että kukaan ei ole profeetta omalla maallan, niin paikallinen yleisö otti bändin hyvin vastaan. Ikäväksi täytyy todeta, että äänentoisto ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Hetken kuuntelun ja kuvaamisen jälkeen siirryttiin hieman kauemmas jolloin kuuntelukokemuskin parani. Bändin esiintyminen ja musiikki oli joka tapauksessa vakuuttaavaa ja mukava uutena tuttavuutena.

Racing Teamin lopetellessa keikkaansa siirryttiin notkumaan päälavan reunalle. Kameraa viriteltiin lyöntiin ja kuunneltiin kaikessa rauhassa väliaikamusiikkia. Susinaaraan iloksi joukkoon mahtui myös RUSHin hieno YYZ. YYZ:n kuuleminen nostatti Naaraassa tunteita, sillä Rush menetti juuri jäsenensä Neil Peartin. Ehkäpä biisi oli kunnianosoitus hienon muusikon pitkälle uralle niin harvoin nimittäin Rushia kuulee missään.

Bändi näytti kävelevän lavan viereen täsmälleen aikataulun mukaan ja taustanauhalta alkoi soida Edvard Griegin Vuorenkuninkaan luolassa. Alkunauha herätti välittömästi muistoja vanhoilta hyviltä ajoilta. Epäilys siitä, kykeneekö tämä kokonpano samanlaiseen settiin kun ”se ainoa oikea” hälveni välittömästi Bad Boys Are Here alkutahtien rävähtäessä käyntiin. Meno oli yhtä tiukkaa kuin ennenkin ja soitto muutenkin hyvin kasassa.

Bändin nokkahahmo alkaa pikku hiljaa lähestyä eläkeikää, mutta tämä ei näkynyt esiintymisessä lainkaan. Jalka nousi samaan tahtiin kun parikymmentä vuotta sitten ja esiintymisen energisyys lähenteli jo Melrosen Tokelaa. Keikka kulki kun juna, väkevästi ja vauhdilla. Välispiikkejä heiteltiin harvakseltaan, mutta Nikkin kontakti yleisöön erottui hauskana virnuiluna ja yleisön huutelun kommentointina.

Bändin kokoonpano toimi loistavasti yhteen. Välillä näytti siltä, että pienet katkot ja improvisoinnitkin olivat tarkasti harjoiteltuja. Kolmehenkisen kokoonpanon esiintymisen täytyy olla kellontarkkaa toimiakseen eikä tällä porukalla ollut siinä mitään ongelmia. Missään kohti ei tullut tunne, että homma ei toimisi vaan laadukas musisointi jatkui läpi noin 1,5 tuntisen keikan. Susipari pohtikin jo keikan aikana, että bändillä on monen monta mainiota biisiä, joiden riffit ovat todella vetäviä ja toimivia edelleen.

Jokainen bändin jäsen hoiti tonttinsa erinomaisesti ja setti toimi myös yleisölle mainiosti. Väkeä Rytmikorjaamolla oli mukavasti ja ikäjakauma taisi olla neljänkymmenen paremmalla puolella. Yleisö eli mukana keikalla ja meno oli osittain välillä riehakastakin. Bändi keskittyi vanhempaan tuotantoon mikä näytti toimivan ja odotuksille saatiin vastinetta. Bändin kannalta varma valinta ja myös yleisölle mieluista oli kuulla klassikko-levy Backseat melko lailla kokonaan.

Koko setti oli tasisen hyvää laatua ja biisit tuttuja. Erityisesti mieleen jäi, ehkä bändin pitkän historian takia, ”Years on the road”. Pitkän setin loppupuolelle hienosti sijoitetut ”Bartender”, ”I don´t wanna be…” ja ”Backseat ” herättivät yleisön jammaamaan riehakkaasti viime metreille asti. Muistikuvien mukaan Gunt ei aikoinaan encorea yleisölle suonut. Niin tai näin, nyt sellainen joka tapauksessa nähtiin.

Sen verran desibelit olivat kovaa tasoa, että kotiin lähdettiin kovan tinnituksen kera. Oma moka kuitenkin kun ei ear:ia tullut mukaan, mutta päästiinpä lähelle autenttista 80-luvun fiilistä myös tällä saralla. Mainio keikka ja hyvä syy päästä tuulettumaan kotopuuhista pitkästä aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s