BLOGGAAMISEN VUOSIPÄIVÄ

Tänään on Susiparin bloggaamisen vuosipäivä. Aika bloggaajana on suorastaan kiirinyt ja jutunaiheita on ollut laidasta laitaan. Susiparin vahvuus ja samalla heikkous on että mihinkään teemaan ei olla vuoden mittaan keskitytty sen kummemmin vaan aihepiirit ovat vaihdelleet omien mielenkiinnonkohteiden mukaan. Susikoiraan into kirjoittamisen parissa on tarttunut myös Naaraaseen eikä Naaras kauaa ujostellut kirjoittamisen suhteen.

Kirjoittaminen on tuntunut mukavalta ja yhteiskirjoitus on sujunut harvinaisen hyvin, toisen tekstiä ei ole ollut tarvetta deletoida vaan ne solahtavat lomikkain todella hyvin. On ollut mukava saada palautetta ja moni onkin kommentoinut ettei huomaa eroa milloin jompi kumpi kirjoittaa. Kirjoittamisen taakka ja itsekritiikki myös lievenee kun sitä tehdään yhdessä, kirjoittamisessa pysyy mukava tekemisen meininki.

Vuoden aikana kirjoituksia on kertynyt 51, eli yhtä vaille julkaisu per viikko. Tahti on parempi, kun alussa mitenkään osattiin kuvitella. Lukijoita blogilla on ollut kaiken kaikkiaan 4000, ja julkaisujen lukukertoja 10300. Vierailuja blogissa oli keskimäärin 28 päivässä.

Aiheet ovat vaihdelleet vuoden mittaan paljon aina sen hetkisen kiinnostuksen kohteen mukaan. Vakokuvaaminen on liittynyt bloggaamiseen tärkeänä osana. Kuvausreissuista on kirjoiteltu erikseen, mutta liki kaikissa jutuissa on pyritty käyttämään ”parhaita otoksia”.

Musiikki on tärkeä osa Susiparin elämää ja keikoilla on kuljettu mahdollisuuksien mukaan. Näistä on sitten kirjoiteltu tunnelmia ja kamerakin on pyritty pitämään mukana. Keikkojen lisäksi on kerrottu Susiparille tärkeistä äänitteistä.

Luonnossa liikkuminen ja koirat vievät ison osan vapaa-ajasta. Tästä yhdistelmästä lähti ajatus kiertää paikallisia laavuja ja nuotiopaikkoja bloggaamisen merkeissä. Kyseistä juttua jatketaan aina kun päästään tutustumaan uuteen paikkaan.

Loppuvuodesta Susipari alkoi etsiä yhteistä pesää. Oman kodin etsimisestä, löytymisestä ja sisustamisesta löytyi jutun aihetta useamman kirjoituksen verran.

Susiparin piilevät sisustustaidot tulivat esiin taloprojektin myötä ja musiikkihuoneesta tuli talon helmi – ainakin omasta mielestä. Toisaalta sisustusjuttu sai eniten lukijoitakin eli aihe näytti kiinnostavan myös seuraajia.

Susipari nautti kulttuuririennoista vuoden aikana; pari kävi musiikki- ja kesäteatterissa sekä mentalistin showssa. Ruumiinkulttuurin vaalimisen lisäksi myös henkinen puoli pidetään kunnossa.

Syksyllä hankittiin metallinpaljastin ja se innosti liikkumaan luonnossa uudella tavalla. Talvi oli tähän harrastukseen erinomainen ja muutama reissu piipparin kanssa kerittiin tekemään ennen maan jäätymistä. Harrastus jatkuu keväällä ja tarkoitus on lähteä harjoittelemaan tosi harrastajien kanssa.

Vuoden kohokohtia kodin löytymisen lisäksi olivat yhteiset lomamatkat. Pietari ja Lofootit tarjosivat hienoja kokemuksia ja niitä on mukava muistella blogitekstejä lukemalla. Koronavirushässäkän myötä näyttää siltä, että seuraavan lomamatkan blogikirjoitus pitäisi keksiä omasta päästä. Reissu jää näillä näkymin tekemättä.

Bloggaamista jatketaan suurin piirtein samaa tahtia, kun tähänkin asti. Ja aiheet pidetään vast edeskin yhtä kirjavana. Kiitos kaikille seuraajillemme, toivottavasti Te lukijat innostutte teksteistämme edelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s