Valokuva- ja kalasaalista

Susikoiraan isä haastoi nostamaan verkkoja Lappajärvelle. Kun sää suosi eikä pakkastakaan enää ollut, niin lähdettiin matkaan katsomaan kuinka homma hoituu. Samalla saatiin koirille vähän uudenlaista aktiviteettia ja virtaa kulumaan. Lähtiessä mietittiin, että kannattaako kameroita ottaa mukaan ollenkaan kelin ollessa melko lailla sumuinen. Reput kameroineen heitettiin kuitenkin auton perään, mikä olikin oikea ratkaisu.

Järvellä maisema oli todella utuinen ja harmaa. Vain lähimpänä oleva ranta erottui sumun seasta. Tästä irtosikin mukavasti kuvamisen aihetta ja Susikoiras pyöriskeli melkein lumettomalla jäällä milloin mitenkin päin kameran kanssa. Kuvien käsittely osoittautui äärettömän hankalaksi eikä kuvasaaliista saanut kovinkaan monta halutunlaista otosta. Selkeästi harjoittelun paikka. Kuvaamisessa on ollut syksyn aikana pitkä tauko, niin tämä reissu taas herätti mielenkiinnon, mikä onkin kuvasaalista tärkeämpää.

Melkein lumettomalla jäällä potkukelkat olivat loistava kulkupeli. Koirat eivät tahtoneet pysyä pystyssä ja varsinkin Susikoira Faran sivuaskeleet erottuivat hyvin lumella. Max ja Fara kirmasivat uudenlaisessa ympäristössä sydämensä kyllyydestä ja odotettavissa on vähän normaalia rauhallisempi ilta. Noin kilometrin potkuttelun jälkeen verkon merkit ilmestyivät näkyviin sumun seasta ja päästiin kokemaan verkkoja. Oikeammin verkkojen kokeminen jätettiin kokeneemmille ja Susipari seurasi hommaa kiinnostuneena sivusta.

Susikoiraan vanhemmat eivät ole ”eilisen teeren poikia” talvikalastuksessa ja verkkojen nostamisessa. Homma sujui kuin rasvattu ja verkko oli äkkiä vedetty ahkioon. Tällä kertaa kalasaalis jäi vähänlaiseksi mutta kyllä sieltä kuhaa ja siikaa nousi. Koiria sai toppuutella etteivät sotkeentuisi verkkoihin ja Susinaaras nappasikin Faran kiinni hetkeksi. Saksanpaimenkoiran kun on pakko olla joka hommassa mukana – joskus turhankin intensiivisesti.

Lappajärveltä tullessa Koiraan vanhemmat mainitsivat Koskikarasta, joka majailee ja sukeltelee talon takana olevassa joessa. Lintu oli todella kesyn oloinen ja päästi Susikoiraan kuvaamaan aivan lähelle. Hyvin tirppa näytti tarkenevan ja pulahteli joessa tämän tuosta, eikä ”varpaita” näyttänyt paleltavan.

Linnun sukeltamista ei kerinnyt kuvaamaan millään. Lintu istui virran reunalla ja seuravassa hetkessä se oli sukeltanut niin nopeasti ettei kerinnyt silmää räpäyttää, saatika painaa kameran laukaisinta. Ja samalla vauhdilla lintu putkahti vedestä suoraa lumelle. Suloinen lintu oli aivan erilainen kuin mielikuva. Mielessä oli ajatus pitkäkoipisesta ja -nokkaisesta kahlaajasta, mutta lintu olikin hyvävoipaisen näköinen pikku pallero. Mukava tuttavuus joka tapauksessa.

Susikoiras ulkoilutti myös joulupukilta saatua droonia. Kovin monta kertaa lelua ei vielä olla keritty kokeilemaan mutta nyt pakkanen oli sen verran lauhtunut, että päästiin ilmakuvaamaan sopivan valoisalla kelillä. Kovin sovelias laite ei talvikuvaukseen ole, ja se alkoikin ilmoitella muutaman minuutin lentämisen jälkeen olevansa viluinen ja haluavansa maahan. Niinpä kopteri peiteltiin koppaansa ja harjoitukset jatkuvat lämpimämmällä säällä.

Kumpikaan, kala- ja valokuvasaalis, ei ollut kovin suuri mutta ulkoilupäivä oli mukava ja antoisa. Lappajärvi on huikea ja mielenkiintoinen järvi; Susikoiras on viihtynyt järvellä kesää ja talvea kalastuksen merkeissä mutta tämä keli oli uutta ja erikoista. Tyyni ja usvainen ilma avasi uusia näköaloja vaikka näkyvyyttä ei ollutkaan. Päivä on pidentynyt ja lumi antaa lisää valkeutta, mikä antaa uusia mahdollisuuksia valokuvaamiselle pitkän ja pimeän syksyn jälkeen.

Yksi vastaus artikkeliiin “Valokuva- ja kalasaalista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s