MP messut 2023 – kuvasatoa moottoripyörämessuilta

Susipari katkaisi härkäviikot pitämällä rokulipäivän ja suuntasi Helsinkiin messukeskuksessa järjestettäville moottoripyörämessuille. Reissuun lähdettiin semi-pitkän kaavan mukaan ja junaan hypättiin varhain perjantai aamuna. Hotelli oli varattu yöksi, joten messuille päästäisiin tarpeen tullen kahtena päivänä. Sunnuntaihin asti ei messuaikaa kuitenkaan varattu ja reissua katkaistiin sen verran, että kotiin lähdettiin jo lauantaina iltapäivästä.

Messuilla oltiin hyvissä ajoin, ja hetken aikaa jouduttiin odottelemaan ovien aukaisemista. Jälkeenpäin ajateltuna ajoitus oli täydellinen; Vaikka perjantaina oli väkeä aika lailla paljon, ja osastoilla joutui välillä odottamaan, niin lauantai oli sitten jo todella ruuhkainen. Perjantai saatiin siis rauhassa kuvata ja lauantaina keskityttiin väistelemään ihmisiä. Kuvia messuilta saatiin oikein mukavasti ja perjantaina kuvattiin myös video messukäynnistä. Linkki videoon jutun lopussa.

freedom machine

Heti ensimmäinen vastaantulija messuhallissa oli legendaarinen Riku Routo. Hän kertoi masinoimastaan hyväntekeväisyyskampanjasta Ukrainalaisen lastensairaalan hyväksi. Messuilla oli esillä Virosta löytynyt ajamaton Dnepr -moottoripyörä ja sitä oli esittelemässä Ukrainalainen Diana kaksoistyttäriensä kanssa. Lisätietoa kampanjasta löytyy Suomen Moottoripyörämuseon sivustolta. Toivotaan Freedom Machine kampanjalle rutkasti menestystä tärkeän asian puolesta.

https://www.moottoripyoramuseo.fi/freedom-machine/

Tie Vie -osasto

Moottoripyöräilyn perusajatus taitaa kiteytyä parhaiten Tie Vie-osastolla, jossa esittäytyivät moottoripyöräilyn matkanjärjestäjät, hotellit, leirintäalueet sekä hostellit. Tiehän on se mikä meitä kutsuu ja polte tielle on keväisin kova. Jos vapautta haluava motoristi haluaa välillä helpompaa matkustamista ja valmista pakettia, osastolta löytyi siihen apua. Tie Vie-alueelta löytyi myös esiintyjäareena, jossa puhujat kertoivat reissukertomuksiaan ja – kokemuksiaan. Osastolla kävi kova kuhina ja tälle matkustamisen muodolle selkeästi on tilausta.

PeterPanBike on varmasti alan kuuluisin matkanjärjestäjä. PeterPanBike on järjestänyt reissuja jo vuodesta 1998 lähtien ja matkat kohdistuvat asiakkaiden toiveiden mukaan ympäri maapalloa. PeterPanBiken slogan: ”LIFE IS NOW”, kiteyttää mistä moottoriyöräilyssä on kyse, tarttumisesta hetkeen. Moni reissu voisi jäädä tekemättä liiallisella murehtimisella tai ”mitä jos”- asenteella. Joskus vain täytyy irroittaa kytkin ja toteuttaa unelmia.

Youtubesta löytyy PeterPanBiken loistavia matkavideoita, joita Susiparikin on innokkaasti katsellut vuosien varrella. Videot ovat paitsi hyvin tehtyjä myös informatiivisia, joista saa hyvän käsityksen reissun sisällöstä sekä kohteina olevista maista.

PeterPanBiken ryhmänvetäjä kertoi, että avainsana matkan onnistumisessa on hyvä ja perusteellinen ennakkosuunnittelu, jolloin reissun tekeminen helpottuu huomattavasti. Karttoja ja reittejä silti varmistellaan vielä paikanpäällä; usein hotellin respa antaa viimekäden tietoa teiden kunnosta.

veteraanipyörät

Veteraanimoottoripyöräklubilla oli messuilla oma osasto. Moottoripyörien toiminnot taitavat olla täsmälleen samoja kun 100 vuotta sitten, mutta nykyään ei enää tavoiteta tällaista kauneutta. Ja vaikka pyörät eivät välttämättä olleet yhtä luotettavia, kuin nykypyörät, niin miehet olivatkin rautaa.

uudet pyörät

Uusissa pyörissä löytyy tarjontaa laidasta laitaan. Mikäli lompsa on lyönnissä tai Santtu auttaa, niin kaiken ikäisille ja kokoisille löytyy varmasti sopiva harrastepeli. Paitsi että…

Susiparia on kiinnostanut jo jonkin aikaa laajentaa harrastusta asfaltilta hiekkateille. Adventure -pyörät ovat tämän päivän hitti ja myös niitä löytyy joka lähtöön. Mutta kuten adv luonteeseen kuuluu, niin pyörässä täytyy olla riittävästi maavaraa. Ja lyhyemmän kuskin jalat eivät enää tahdo ylettyä maahan saakka.

Yksi mielenkiintoisuus on Riku Motorin maahan tuoma Royal Enfield Himalayan. Pyörä taitaa olla tällä hetkellä matalin adv -pyörä ja testien mukaan myös kohtuullisen mukava ajettava. Intialaisen pyörän luotettavuus tietysti on huolen aihe, mutta pienellä tarkastelulla löydettin useita matkaketomuksia joissa pyöriä on tuotu ajamalla Intiasta Europpaan ja Suomeenkin. Ilman suurempia ongelmia.

Riku Roudon innostava olemus vakuutti myös Susiparin ja ensi kesänä lähdetäänkin Lahteen tutustumaan Suomen moottoripyörämuseoon, Ace Cafeen sekä Riku Motoriin. Samalla saadaan koeajaa tietenkin Royal Enfield!

motoball -kisat

Messuilla kävelemisen lomassa oli mukava lepuuttaa jalkoja ja seurata motoball -kisoja. Kontakteista huolimatta, kilpailijat eivät näyttäneet touhua kovin vakavasti ottavan ja homma olikin varsin hauskaa seurattavaa.

japsipyöriä

Japsistarat oli myös mielenkiintoinen tutustumiskohde. Täällä kiinnitti huomion kaksi ”veljestä”; Täsmälleen saman näköiset tuuttihondat. Edes toisella silmäyksellä ei huomannut, että toinen oli alkuperäinen, vuoden 1972 tuutti, ja toinen vuoden 2019 retropyörä.

petrol circus

Petrol Circus Custom Bike Show tarjosi silmäkarkkia jokaiseen makuun. Kromin kiiltoa, persoonallisia maalauksia sekä taitavaa rakentelua nähtiin useamman pyörän alueella.

Tauon jälkeen MP 2023 messut näyttivät täyttävän monen motoristin tai moottoripyörästä haaveilevan odotukset. Väkeä oli paljon liikkeellä ja messut tarjosivat ensi hätään kevättä odottaville motoristeille uusia tuulia pyörien ja varusteiden muodosssa. Ennen kaikkea messut olivat kuitenkin saman henkisten ihmisten kohtaamista. Isompien hankintojen sijaan Susiparille riitti messujen fiilistelyt ja pyörien koeistumiset. Pahin terä moottoripyöräkuumeesta taittui, ja kevättä odotetaan että saadaan omat luotettavat sotaratsut kesälaitumelle. Päivä pitenee ja tie kutsuu pian!

Valokuvien lisäksi messuja kuvattiin myös videolle, ja messuilta julkaistu pätkä löytyy Susiparin blogin youtube -kanavalta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s