Sudet

Susipari ei kerinnyt olemaan oikea susipari kuin hetken. Elämään eri osoitteissa kyllästyttiin melko nopeasti ja suunnitelmat saada hammasharjat samaan mukiin etenivät reippaasti. Yhteinen koti löydettiin Ylistarosta ja elämä oikeana susiparina aloitettiin molempien unelmakodissa: tiilitalossa kirkonkylällä. Kodista tuli nopeasti koko lauman yhteinen pesä ja elämään sopeuduttiin hienosti. Muutaman kuukauden yhteiselon jälkeen asteltiin maistraattiin, ja Susiparina elo väistyi säädyllisen aviosuhteen virallistuessa.

Sudet aloittivat yhteistä taivalta pitkään ja rauhallisesti. Toista haisteltiin ja tunnusteltiin varovaisesti mutta kuitenkin kiinnostuneesti. Yhteisiä kiinnostuksen kohteita löytyi yllättävän paljon ja molemmat nauttivat yhteisistä hetkistä. Varmaankin ”kiertää, kuin kissa kuumaa puuroa” kuvaa parhaiten alkutaipaleen tapaamisia. Keskustelun aiheet pysyivät virallisina, kuten politiikka, uskonto ja historia, mutta myös hauskaa riitti.

Susipari sai yhteiselle matkalle yllättäen ulkopuolista apua. Treffit sovittiin jääspeedway -tapahtumaan, missä katseltiin ja kuvattiin kisoja kahdenkymmenen asteen pakkasessa. Rataa kunnostettiin välillä ja Susiparin seisoskellessa radan varressa, kiltisti käsivarren mitan päässä toisistaan, pysäytti rataa kunnostava mestari ajokkinsa ja huomautti ystävällisesti: ”Pussailkaa nyt vähän”. Tilanne nauratti molempia, mutta tuo lausahdus lopulta antoi aimo sysäyksen kumppanuuden syvenemiselle.

Blogia kirjoitettiin alkuun omaksi iloksi ja päiväkirjaksi myöhempää muistelemista varten. Muutaman jutun jälkeen rohkeus alkoi lisääntyä ja kirjoittelua päätettiin jatkaa ihan julkisesti. Kirjoituksia ilmestyy jatkossakin epäsäännöllisen tasaiseen tahtiin koskien Susiparin mielenkiinnon kohteita. Yhteisestä päätöksestä lapsista ja kovin intiimeistä asioista ei blogiin kirjoitella.

Naarassusi

Naarassusi on 42-vuotias hyvässä karvassa oleva yksilö Seinäjoen laitakaupungilta, Kitinojalta. Työtään naaras tekee sudenpentujen parissa päiväkodissa ja sivutoimisesti yrittäjänä tehden töitä omalla toiminimellä taideterapeuttina. Kaikki luovan ilmaisun keinot ovat lähellä naaraan sydäntä ja aika kuluu musiikin ja taiteen parissa vapaa-aikana. Luonto ja liikkuminen metsässä sekä lakeusmaisemissa on naaraalle erityisen tärkeää. Lakeuden loputon taivas ja avaruus jaksaa sykähdyttää naarasta aina ja yhä uudelleen. Naaras lähtee myös mielellään kuuntelemaan musiikkia keikoille ja maku kellahtaa rehellisen rockin ja progressiivisen musiikin suuntaan. Koirassuden innoittamana myös kirjoittaminen on alkanut, ja naarassusi toivookin, että blogi harjaannuttaa paitsi omaa kirjallista tuottamista niin se tuottaisi myös iloa muillekkin kuin susiparille itselleen.

Koirassusi

Koirassusi on vähän vajaa viisikymppinen harmaaparta Seinäjoen Nurmon kylästä. Koiras on ihmisenä teknisesti suuntautunut, mekaniikkasuunnittelua työkseen tekevä ja koulutukseltaan insinööri. Teknistä puolta tasapainottaa hieman pehmeämmät harrastukset, kuten valokuvaus, musiikki ja luonnossa liikkuminen. Musiikkimaku on hyvin samanlainen kuin Naarassudella ja yhteisiä tuttavuuksia löytyy paljon. Erojakin löytyy ja aikaa vietetäänkin omien erikoisuuksien esittelyissä.
Koiras on muiden harrastusten ohella aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, ja kiinnostus hieman pidempien tekstien julkaisuun on elänyt pitkään. Onneksi Naarassusi innostui ajatuksesta ja blogin perustaminen sai vauhtia.