Sudenpesää etsimässä, osa 1

Susipari on siinä tilanteessa, että yhteisen kodin hankkiminen on sekä mahdollista, että suotavaa. Koiras asuu vuokralla, alun perinkin väliaikaiseksi tarkoitetussa ratkaisussa, ja Naaraan asunto on parhaillaan myynnissä. Aikaa vietetään yhdessä niin paljon kun on mahdollista mutta silti pyöritetään kahden talouden arkea. Yhteisen kodin hankkiminen rauhoittaisi huomattavasti pendelöintiä kahden asunnon välillä ja helpottaisi molempien perhearkea, puhumattakaan että yhdessä vain viihdytään niin hyvin.

Asuntoja on käyty katsomassa jo aikaisemminkin ja tarjontaa ollaan kartoitettu maltillisesti ja rauhassa. Pari kuukautta sitten tosin tarjottiinkin yhdestä kohteesta Susiparille mieluinen tarjous mutta se ei tyydyttänyt myyjää. Samassa yhteydessä selvitettiin minkälaiset mahdollisuudet asunnon hankintaan on ja kuinka kustannuksista selvitään. Hintataso on selvillä ja kriteerit asunnolle noin suurin piirtein.

Tällä hetkellä Ylistaron suunta on osoittautunut työmatkojen ja asuntojen hintojen suhteen kiinnostavimmaksi paikaksi. Seuraavanlaisia asuntoja ollaan käyty jo katsomassa, tai tarkoituksena on vierailla.

Tällä hetkellä mielenkiintoisin kohde on Ylistarossa sijaitseva, 70 -luvulla rakennettu tiilitalo. Asuinpinta-alaa on noin 140 neliöä ja huoneita voi sanoa olevan riittävästi. Talo on sokkeloinen kuin Eremitaasi ja ensikäynnillä olisi tarvinnut karttaa. Koiras ihastui tähän heti ensimmäisenä ja Naaraskin jo toisella käynnillä. Iso koko on mahdollisuus uusioperhekuvioissa mutta tulevaisuudessa haaste kun siihen sitten jäätäisiin kahdestaan.

Toinen Ylistaron keskustan kohteista on valkotiilinen, puolitoistakerroksinen, 70 -luvulla rakennettu ”kottaraispönttö”. Koiras on asunut vastaavassa lapsuutensa, joten rakennuksen malli on tuttu. Tämä talo on sisustukseltaan oikea pitsiunelma, ja sisustukselta on vähän hankala hahmottaa kokonaisuutta. Miljöö ja alue oli kuitenkin se, mihin Susipari ihastui eniten. Ehkäpä talo kuitenkin jää liian pieneksi Susiparin tarpeita ajatellen.

Ylistaron vanha paloasema on myynnissä. Rakennuksen toinen pääty on tehty asuintiloiksi ja paloautojen tallit ovat käytettävissä harrastetilaksi. Pihassa on lisäksi erillinen autotalli, jolle voi olla vähän hankala keksiä käyttöä. Kohde on äärimmäisen epäkäytännöllinen eikä missään nimessä järkevä mutta tosi cool ja kiinnostaa kovasti.

Seinäjoen Halkosaareen tuli vastikään tarjolle yksi mielenkiintoinen ”uusi elämä maalla” -kohde. Susipari pohtiikin, riittääkö rahkeet kohteen remontointiin työelämän ja lapsiperhearjen lisäksi.

Vaihtoehtoja on laidasta laitaan ja kiirettä ei pidetä tässä asiassa, tutkitaan ja tutustutaan, puntaroidaan ja lasketaan. Järki täytyy pitää päässä kodin etsimisessä mutta täytyyhän kodin kuitenkin tuntua kodilta. Tähän mennessä Susipari on ylittänyt itsensä ja onnistunut pitämään jalat maassa tukevasti.

Asunnon etsimisestä kirjoitellaan blogiin kun jotain uutta tapahtuu. Samalla saa hyvin itsellekin järjesteltyä ajatuksia projektista. Vinkkejä kohteista on saatu ihan kivasti ja lisää saa vinkata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s