Sudenpesän tapetointia ja sisustusta, osa 3

Tapetoinnin, muuton ja joulukiireiden aikana tuli otettua harmillisen vähän kuvia. Ensimmäiset ulkokuvat talosta otettiin vasta nyt, ja liitetään ne blogiin vaikka ne eivät ihan aiheeseen sovikaan. Tämän näköinen tupa joka tapauksessa hankittiin.

Ensimmäiset grillauksetkin kerittiin jo hoitamaan pois alta, vaikka kelit eivät juuri suosineetkaan. Takapihan terassi tuntui aluksi luonnolliselta grillauspaikalta, mutta kun pihassa on ehtinyt hetken tallustelemaan, niin parempiakin paikkoja löytyy. Talven aikana pysytään kuitenkin terassilla ja aika näyttää mitä systeemejä pihaan keksitään.

Sitten asiaan; Parin viikon aikana oli kerinnyt muotoutua jonkinlainen suunnitelma sisustuksesta. Minkäänlaista ajatusta toteuttamisesta ei vielä ollut, vaan luotettiin siihen, että aikaa myöten saadaan sisustus kuntoon. Naapurissa löytyy pieni antiikkiliike, https://www.kolmaskerta.fi/ , josta saatiin vinkki sopivasta sohvakalustosta.

Susikoiras laittoi naaraalle kuvan sohvakalustosta ja asia oli sillä selvä. Tuo on saatava. Sohvapöytä jäi vielä hetkeksi odottamaan.

Liikkeessä oli myynnissä myös sopiva 70 -lukuinen kirjahylly, mutta vastaava oli jo tulossa koiraan kotoa.

Olohuoneen sisustus on vielä hieman sekalainen kokoelma mutta todellisuudessa erot eivät ole aivan näin isot, kun kuvassa. Ikean pinkki tv -taso pitää luultavasti vaihtaa muuhun tyyliin sopivammaksi mutta se ei ole ensimmäisenä hankintalistalla.

Olohuoneen Bellus -sohva käytiin hakemassa Susinaaraan työkaverilta. Se oli kuulema ylimääräinen ja työkaveri kommentoi, että teillä on nyt sen kokoinen tupa, että sinne se mahtuisikin. Sohvan todellinen koko ei oikein hahmottunut kun niitä paloina kannettiin peräkärryyn. Totuus paljastui kun päädyt/käsinojat oli ruuvattu paikalleen; Ensi reaktiona oli, että sohva on aivan liian suuri tähän olohuoneeseen. Pienen pyörittämisen jälkeen se löysi kuitenkin paikkansa ja toimii nyt mukavana löhöpaikkana telkkarin katsomiseen, johon mahtuukin mainiosti koko Susikatras. Tämäkin siis osoittautui täyden kympin löydöksi.

Olohuoneen keinutuoli on niin ikään naapurin antiikkiliikkeestä, johon Naaras taitaa saada pian porttikiellon Koiraalta. Keinutuoli oli kuitenkin ns. pakkohankinta kun se tuntui niin mukavalta istua. Kiikkutuoli oli ennen kaikkea talon tyyliin sopiva huonekalu ja myös hyvä joululahja Koiraalle. Mikä oivallinen juoni hankkia kiikkustuoli tällä livulla.

Kunhan kotiteatteri on kytketty ja takakaiuttimet löytävät paikkansa, saadaan olohuoneesta mukava elokuva- ja pelihuone, joka varmasti on varsinkin nuorison mieleen.

Susiparin haave omasta musiikki- ja kirjastohuoneesta alkoi toteutua. Tavarat löytyivät ikään kuin sattumalta ja niin helposti, että huone saatiin nopeasti valmiiksi ja kaiken lisäksi se näyttää vielä parin mielestä hemmetin hyvältä. Susikoiraan vanhemmilla oli aitassa juuri musiikkihuoneen sisustukseen sopiva ja sopivan kokoinen kirjahylly. Myös kattolamppu löytyi samasta osoitteesta.

Sohvat käytiin hakemassa antiikkiliikkeestä ja parin lisäkäynnin jälkeen myös sohvapöytä löysi tiensä musiikkihuoneeseen. Sohva on todella löytö, sillä malli on varsin siro ja ajaton (Asko-huonekaluliikkeen valmistama) sekä materiaali on yllätykseksi aitoa nahkaa. Tuolta ajalta kuitenkin suurin osa sohvista on usein joko plyysiä tai sitten keinonahkaa/muovia. Kun Susinaaraalla oli juuri sopiva lipasto 70 -luvun stereoiden alustaksi niin talon ikään sopiva musiikkihuone oli täydellinen. Verhokankaat ovat vielä vähän hakusessa, ja todennäköisesti verhot tehdään tyyliin sopivasta Marimekon Kaivo tai Kivet -kankaasta. Tässä huoneessa tuntuu viihtyvän 70-luvun nuoret, joita aikuisiksikin kutsutaan, kun taas viereisen olohuoneen löhösoffilla viihtyy nykynuoriso.

Makuuhuone on vielä sen verran vaiheessa, että sieltä puuttuu vaatekomerot. Vaatteita säilytetään pusseissa huoneen lattialla, niin kuvia ei juuri huoneesta voi ottaa. Jos käy niin, että sisustusaiheeseen palataan vielä myöhemmin, niin lisätään kuvia sitten.

Susinaaras on lajinomaisesti huono nukkumaan ja nukkuu koiranunta heräten pienimpiinkin ääniin. Naaras oli melko varma, että uusi talo tuottaa muutaman unettoman yön kuunnellessa talon ääniä ja fiiliksiä. Näyttää kuitenkin siltä, että talo on todella Sudenpesä ja oikea paikka Susiparin perheelle, sillä siellä tuntuu viihtyvän kaikki ja uni on maistunut todella hyvin.

Tällä hetkellä tuntuu, että Sudenpesän koko on juuri sopiva, huonejärjestys on vakiintunut ja tulevaisuudessa tehdään vain pientä hienosäätöä ja fiksataan kenties puutarhaa. Kovin paljoa ei kuitenkaan puutarhaakaan tarvitse muokata sillä se on mukavan hyötyisä: paljon omenapuita ja viinimarjapensaita.

Sisustukset unohdetaan nyt hetkeksi ja keskitytään perhearjen pyörittämiseen. Seuraavana tapetoidaan tyttöjen huoneet, mutta ensin puhalletaan hetki ja lajitellaan tavaroita rauhassa paikalleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s