Kesän kuulumisia

Blogin päivittäminen on alkukesän Lapin reissun jälkeen jäänyt kokonaan. Mitään erityistä syytä siihen ei ole; Ehkä ulkona vietetyt kauniit kesäpäivät ja lievähkö laiskuus on pitänyt Susiparin pois tietokoneen ja kirjoittamisen ääreltä. Vaikka blogi on elänyt hiljaiseloa, niin tekemistä on kyllä keksitty. Pikku kertaus kesään on nyt paikallaan ja ehkä tästä saadaan hyvä alku syyskauden kirjoituksille.

Lomalla lasten kanssa

Ensimmäisen lomamatkan jälkeen alettiin suunnitella yhteistä retkeä lasten kanssa. Kaikille mieluinen ja helppo kohde oli Susikoiraan vanhempien mökki Enontekiöllä. Matka oli pitkä ja suurin huolestuksen aihe oli lasten viihtyminen autossa liki 12 tunnin matkan ajan. Mitään kommelluksia ei kuitenkaan sattunut ja perille päästiin rauhaisissa merkeissä.

Kelit ei loman aikana suosineet mutta tekemistä keksittiin riittävästi. Luonnossa kulkeminen, kalastelu ja vuorikiipeily Pyhäkerolla olivat riittävää aktiviteettia sateiden välissä. Pahimpana sadepäivänä suunnattiin auton nokka kohti Kilpisjärveä ja lähdettiin päiväretkelle käsivarteen.

Maisemat muuttuvat Kilpisjärven paikkeilla täysin eikä matkaa maltettu jättää siihen. Koirien paperit oli mukana joten Norjan puolelle ajamiseen ei ollut mitään estettä.

Tromssaan asti ei päivän aikana keritty ja se jää tuleville kesille. Norjan vierailu päätettiin Skibotniin, josta ajeltiin rauhassa maisemia katsellen takaisin Hettaan. Pahimmat sateet alkoivat olla ohi, kun päästiin mökille ja mökkielämä sai jatkua.

Kotimatka pikku vesisateessa sujui taas rattoisasti eikä reilu 700 km mökkimatka tuntunut niin hirveän pitkältä. Kun alkukesän reissulla huomatiin, että koirat ovat ihan mukavaa matkaseuraa, niin sitä oli myös lapset.

moottoripyöriä

Lomareissun jälkeen Susikoiras toteutti pitkäaikaisen haaveen ja hankki moottoripyörän. Lähes kymmenen vuotta jatkunut viidenkympin villitys ei ollut tähän mennessä yltynyt niin pahaksi, että pyörää olisi saanut ostettua. Nyt Susinaaras otti ohjia käsiinsä ja renkaanpotkimisreissu muuttui totiseksi ostosmatkaksi. Vaasasta tultiin takaisin moottoripyöräilijänä.

Susinaaras ei kerinnyt istuskella koiraan pyörän jopparilla kovin pitkään, kun innostus riistäytyi hallinnasta. Seinäjoelta läytyi naaraalle sopiva aloituspyörä ja se oli omassa tallissa vain pari päivää ensimmäisen pyörän jälkeen.

kesäretkiä

Kesän aikana tehtiin pikku reissuja sinne sun tänne. Yksi mielenkiintoisista reissuista oli Karstulassa sijaitsevaan ”Kaikkea on” -kirpputorille. Vanhalle tanssipaikalle perustettu kirppari on käymisen arvoinen paikka. Sieltä löytyy vaikka mitä, tai sitten ei. Tavaran paljous on niin valtava, että päivä ei riitä mihinkään.

Loppukesän sateeton viikonloppu antoi mahdollisuuden lähteä yön yli -moporetkelle. Retki suuntautui Poriin, jossa kierreltiin ennen majapaikkaan menoa Yyterin ja Reposaaren suunnalla.

Keli oli lämmin ja autoletka Yyterin risteyksessä oli melkoinen. Susipari päätti ajaa ohi ja katsoa mitä tien päästä löytyy. Liki tien päässä, Reposaaren leirintäalueella, oli menossa VW -kokoontumisajo, jossa riitti katseltavaa.

Yöksi jäätiin Friitalan tehtaan johtajalle rakennettuun Villa Hellerantaan Ulvilassa. Paikka oli mukavan rauhallinen ja kivaa vaihtelua ketjuhotelleille. Ystävällinen henkilökunta oli näköjään ennekin ollut tekemisissä motoristien kanssa ja sieltä saatiinkin hyviä vinkkejä ilta-ajelulle.

Koko retken alkuperäinen ajatus oli käydä Emil Cedercreutzin museossa, mutta se oli pahaksi onneksi suljettuna. Oli erikoista kuunnella vierestä, kuinka häjysti ja monisanaisesti Susinaaras kuvaili Suomen museoita, ja mietti kuinka ne voivat pitää ovet suljettuna parhaaseen turistiaikaan, kun koko kevään ovat jo olleet kiinni. Mieli kuitenkin leppyi hieman, kun päästiin tutustumaan museon ulkopuolella olevaan patsaspuistoon.

Susinaaraan mopo seisoskeli suurimman osan kuluneesta kuukaudesta autokatoksessa. Se sai sentään hieman liikuntaa, kun sillä käytiin harjoittelemassa ajokorttitutkinnon käsittelykoetta varten. Susinaaras sai käsittelykokeen ja inssin hienosti läpi ja päästiin ajamaan yhteisiä retkiä omilla moottoripyörillä.

kotihommia

Vaikkakin susipari on lomaillut ja mopoillut on myös yhteistä kotia laitettu tiiviisti. Viime talvisen tapetoinnin ja sisustuksen jälkeen on panostettu puutarhaan ja pihaan. Kesäpäiviä on käytetty hiekkakäytävän tekoon, kivijalan peittoon nupukivillä, piha-alueen laajentamiseen, räystäslautojen maalaukseen, terassin pation laajentamieen sekä kukkapenkkien hoitoon. On ollut mukava ”nykertää” Asulan puutarhassa ja seurata minkälaisia kukkia nousee penkistä. Puutarhan hyötyisyys alkaa myös loppukesästä hahmottua; Marjoja on mehustettu ja omenoita tulee yli oman tarpeen. Puutarhan sadosta saadaan nauttia seuraavana talvena.

Kesä meni nopeasti, ja vaikka tekemistä keksittiin ihan kiitettävästi kerittiin myös rauhoittumaan ja lepäilemään. Susipari on nyt päättänyt vakaasti, että uusia harrastuksia ei enää keksitä. Syksyn mittaan aletaan kierrättämään vanhoja, puinnit on käynnissä ja yritetään päästä pelloille piippailemaan. Ja valokuvausta harrastetaan jatkossakin yhdistettynä muihin juttuihin. Ja tietysti blogia kirjoitetaan aina, kun siltä tuntuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s